Polityka prywatności

W firmie Technetix dbamy o dane szczegółowe użytkowników. W zakresie przetwarzania danych osobowych użytkownika stosujemy się do wymagań Ogólnego rozporządzenia UE o ochronie danych.

Niniejsza polityka opisuje, w jaki sposób zbieramy, wykorzystujemy i dbamy o informacje dostarczane nam przez użytkownika podczas korzystania przez niego ze strony internetowej Technetix.com. Możemy aktualizować tę politykę w dowolnym czasie bez uprzedniego powiadomienia. Korzystanie przez użytkownika ze strony internetowej Technetix oznacza jego zgodę na warunki niniejszej Polityki prywatności, okresowo zmienianej, chyba że użytkownik w wyraźny sposób przekaże nam inne informacje.

Jakie informacje gromadzimy?

Ponadto jeśli użytkownik żąda od nas informacji, prosi pracownika Technetix o kontakt, składa zamówienie za pośrednictwem naszego sklepu internetowego, zapisuje się na otrzymywanie wiadomości e-mail, newsletterów czy informacji o produktach od Technetix (które to subskrypcje można anulować w dowolnym momencie, klikając łącza zawarte w każdym komunikacie) lub korzysta z portalu Technetix online, prosimy go o podanie imienia, nazwiska, adresu zamieszkania, adresu e-mail, numeru telefonu, nazwy lub adresu organizacji i innych informacji, które będą w uzasadniony sposób niezbędne do rozpatrzenia jego żądania.

Do czego wykorzystujemy dane osobowe użytkownika?

Chcemy lepiej rozumieć oczekiwania klientów. Wykorzystujemy dane osobowe użytkownika, aby dokonywać prób ulepszenia sposobu korzystania ze strony. Podstawowe zastosowania danych użytkownika są następujące:

• odpowiedzi na żądania oraz/lub pytania użytkownika;
  • zapewnianie użytkownikowi produktów i wymaganych informacji oraz świadczenie usług na jego rzecz;
  • wysyłanie szczegółowych informacji o produktach i usługach, jakie naszym zdaniem mogą być interesujące dla działalności użytkownika;
  • informowanie na bieżąco o nowościach w Technetix;
  • analiza i monitorowanie ruchu oraz łatwiejsze dostarczanie oraz poprawa działania strony internetowej Technetix;
  • pomoc w przeglądaniu, rozwijaniu i doskonaleniu produktów i usług;
  • ochrona naszej strony internetowej przed nieupoważnionym dostępem;
  • prowadzenie rejestrów do celów administracyjnych;
  • wywiązywanie się z obowiązków ustawowych oraz/lub regulacyjnych.

Niepożądanych wiadomości nie znosimy tak samo, jak nasi użytkownicy, więc możesz samodzielnie zdecydować, czy chcesz otrzymywać te informacje czy nie.

Komu ujawniamy dane osobowe użytkowników?

Możemy dostarczać informacje o użytkownikach pracownikom i przedstawicielom Technetix, zajmującym się obsługą klientów, produktów i usług świadczonych przez Technetix lub przez grupę na rzecz użytkownika obecnie lub w przyszłości.

Jeśli postanowisz zakupić jakiekolwiek produkty lub usługi za pośrednictwem naszego sklepu internetowego lub portalu online, przekażemy informacje na Twój temat naszemu zewnętrznemu dostawcy usług płatniczych. Zewnętrzny dostawca usług płatniczych może zażądać od Ciebie dodatkowych informacji, które umożliwią mu przetworzenie Twojej płatności.

Z informacji zbiorczych i statystycznych możemy korzystać w celach monitorowania stopnia użytkowania strony, aby rozwijać stronę internetową i nasze usługi. Możemy przekazywać taką anonimową informację zbiorczą osobom trzecim, na przykład partnerom i reklamodawcom. Statystyki takie nie zawierają informacji pozwalających na zidentyfikowanie użytkownika.

Nie udostępniamy ani nie ujawniamy danych osobowych użytkownika osobom trzecim, chyba że następuje to zgodnie z niniejszą polityką lub wymaga tego od nas prawo.

Przekazywanie informacji za granicę

Firma Technetix ma oddziały w Wielkiej Brytanii, Holandii, Hiszpanii, Polsce, Belgii, Irlandii, Kosowie, Stanach Zjednoczonych, na Tajwanie oraz w Chinach i prowadzi swoją działalność na całym świecie. Dostarczając informacje firmie Technetix, użytkownik wyraża zgodę na przekazywanie przez firmę Technetix w sposób zgodny z prawem informacji spółce macierzystej, zależnej oraz spółkom stowarzyszonym Technetix (obecnym lub przyszłym) oraz innym stronom trzecim, mającym swoją siedzibę poza obszarem Europejskiego Obszaru Gospodarczego.

Żądanie informacji

Możesz poprosić nas o kopię posiadanych przez nas informacji o Tobie, w dowolnej chwili, za co pobierzemy opłatę administracyjną w wysokości zgodnej z obowiązującymi przepisami. Jeśli chcesz zmienić jakiekolwiek informacje na swój temat, które przechowujemy, lub sprostować jakiekolwiek nieścisłości w informacjach na swój temat lub jeśli chcesz, byśmy zaprzestali wykorzystywania informacji, które nam przekazano, skontaktuj się z nami, klikając w to łącze. Wobec braku takiego żądania, korzystając z niniejszej witryny, wyrażasz zgodę na gromadzenie oraz wykorzystywanie Twoich danych osobowych przez Technetix Group Limited oraz jej spółki zależne i stowarzyszone zgodnie z warunkami niniejszej Polityki prywatności.

Prawo właściwe

Wszelkie spory dotyczące niniejszej strony internetowej, sposobu jej użytkowania przez użytkownika lub jakiejkolwiek jej zawartości będą podlegały prawu angielskiego, a użytkownik poddaje się wyłącznej jurysdykcji sądów angielskich.

Kontakt z nami

W przypadku pytań lub wątpliwości dotyczących wykorzystywania przez nas danych osobowych użytkownika prosimy o kontakt: info@technetix.com w pierwszej kolejności. Możesz również napisać do inspektora ds. ochrony danych, na adres Technetix Group Limited, Innovation House, Technetix Business Park, Albourne, West Sussex, Wielka Brytania.